Welk cijfer geef jij je leven

Welk cijfer geef jij je leven

Ik zat gisteren bij een businessmeeting met 3 andere lieve coaches. We gaan iets gaafs organiseren in Twente. Daarover later meer. Maar er werd een vraag gesteld, waar ik nu nog over aan het voelen ben. 

'Welk cijfer geef jij je leven?' Een hele mooie, maar ook wel heftige vraag.

Als ik naar mijn leven kijk, dan geef ik daar heel veel verschillende antwoorden op. In de jaren dat ik 20 was, leefde ik niet zo bewust. Dacht ik daar totaal niet over na. een 6,5 is denk ik wel een cijfer, die ik er nu voor zou geven. Eigenlijk een nietszeggend cijfer. Het is voldoende, maar ook niet meer dan dat. 

Bewustwording

Begin 30 kwam ik in aanraking met natuurspiritualiteit, gelijkgestemden en ging ik veel bewuster leven. Terugkijkend naar die tijd geef ik op sommige onderdelen zeker een 8. Mijn eigen ontwikkeling, de mensen die ik leerde kennen, de ervaringen die ik opdeed, de bewustwording die ik meemaakte. Ja, zeker een 8. Relationeel gezien kan ik alleen maar een steeds lager wordend cijfer geven. Het begint met een 7,5, maar eindigt op een 4. Heftige tijd, die soms heel beangstigend, eenzaam en verdrietig was. Dan is het heel fijn te weten, dat je lieve familie en zusters hebt, die je altijd helpen. Hoe dan ook en waarmee dan ook. Zelfs met een dak boven je hoofd.

The more you praise en celebrate your life, the more there is in life to celebrate
~ Oprah

Met eigen benen doen

Nu zit ik in zoveel beter vaarwater. Ik ben steeds blijer met mijzelf, heb een fijne, gelijkwaardige relatie met mijn lief. Ik heb een lieve, soms eigenwijze bonusdochter van bijna 11 en een lieve, onbenullige hond. Ik ben nu volledig ondernemer, geen ander inkomen meer dan mijn eigen praktijk en freelance werk (wel van mijn lief, dus het huishouden blijft draaien). Maar verder doe ik het met mijn eigen benen. Super spannend, maar ook supergaaf en uitdagend. 

Dus mijn cijfer nu? Een 8,5. Waarom geen 9 of 10? Omdat er altijd ruimte over blijft voor verbetering. Niet dat ik niet onwijs tevreden ben. Maar stilstand is achteruitgang. Let wel, niet hetzelfde als rust nemen, want dat is super belangrijk voor een ondernemende vrouw. Rust, me-time, spelen, genieten en dan weer heerlijk door. Creativiteit komt vanuit rust, ruimte, stilte en speelsheid. Die ruimte neem ik ook, vandaar de 8,5. Maar vervolgens Up, Up and Away!

  • Welk cijfer geef jij je ondernemers-leven? En waarom?
  • Is het cijfer laag? 

Wil je je cijfer graag hoger hebben? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Hartegroet, Rilana

Ps. In september begin ik met een jaartraining gekoppeld aan de cyclus van het jaar en de natuur. Daar zijn 2 groepen voor met maximaal 6 plekken. Wacht dus niet te lang met opgeven. Mail mij voor meer info. 

Date

10 July 2018

Tags

ondernemen, ondernemende vrouw, cijfer, leven, ondernemerschap, tevreden
© 2018 Rilana Altena

Please publish modules in offcanvas position.