Dan gooi je de boel ineens om

Dan gooi je de boel ineens om

En dan zit ik in intervisie bij mijn netwerkgroep van ondernemende vrouwen uit Twente. De bedoeling is eerst vertellen over jezelf en je werk, waarom je het doet, je passie etc. Dan kun je een probleem inbrengen.

De dames stellen vragen en maken hun opmerkingen en een paar van deze opmerkingen die komen wel binnen. Het begint met: 'Waarom noem je jezelf coach? Iedereen noemt zich nu coach en je valt totaal niet op. Ja, dat is wel een punt. 'En dat 'Ik ben Anders', dat zegt helemaal niets.' Baf, die hakt erin. Ik voel mijn buik rommelen, signalen afgeven. Signalen die zeggen dat ik dit zelf ook al een tijdje voel. 

De tweede die blijft hangen is: 'Je vertelt heel mooi over je passie, waarom je doet, wat je doet. Dat spreek ook erg aan. Maar als we doorvragen, zweef je alle kanten op.' Ik, met een rood hoofd en een bonkend hart, beaam dat dat inderdaad zo is. 

For your natural happiness

Dus ik ermee bezig, samen met mijn Tribe. Een lieve vriendin, Tony Rekelhof, komt met de tagline: for your natural happiness. Oe, die klinkt goed. Maar de zoektocht is nog niet afgelopen. Verschillende termen, woorden worden mij aangereikt. Leuk om te zien hoe er met mij meegedacht wordt. Uiteindelijk voelt dit goed: Happy Life Counseler. Me is happy, dacht ik dus.

Mijn lief

Hij komt thuis en zegt: 'ik snap dat je dingen wilt veranderen, coach is het niet, jij bent meer dan dat. Maar counselor, dat ben je helemaal niet. Maar als jij er blij mee bent, dan laat je het zo.' Zucht, kan ik weer overnieuw beginnen. In mijn hoofd gaat het: hij bedoelt het goed, het komt vanuit liefde. Ok, dus weer verder.

Maar hoe? Dan denk ik, 'for your natural happiness' is helemaal super, dat wil ik samen met ondernemende vrouwen ook bereiken. Maar hoe? Wat ligt eronder in de diepte. Wat is mijn drijfveer?

Ik ben van oorsprong een activist. Op de barricaden, jaren voor het onderwijs gedaan. Maar wat raakt mij nu? Ik word al jarenlang geraakt door al die vrouwen, die geleerd hebben zichzelf aan de kant te zetten, goed te doen voor een ander, maar niet voor zichzelf. Deze zomer op de camping zei een vrouw: 'als mijn kind het leuk heeft, heb ik het ook goed.' Dan denk ik: waar blijf jij dan? Wat is jouw mening? Waar word jij blij van? Of zet je jezelf zo weg, maak je jezelf zo klein om de ander maar tegemoet te komen? Er zijn zoveel vrouwen die zo leven, deed ik zelf ook. Mezelf wegcijferend, maar aan de andere kant schreeuwend om de aandacht, die elk mens zo nodig heeft. Maar dat doe ik allang niet meer.

Actie voeren = passie

Passie komt voort uit vuur, je diepste innerlijke vuur. Ik heb jaren geleden gekozen voor dat vuur, om het voor mezelf te gebruiken. Door te kiezen voor mezelf, stoppen met een ziekelijke relatie, stoppen met het ziekmakende werk in het onderwijs. Bewuste keuzes.Daarnaast heb ik augustus 2016 over het vuur gelopen. Dat was een omslagpunt. Sinds die dag ben ik een Firesister. Vuur, vurigheid, dat zit er bij mij onder. Dus die kant trekt. 

Vanmorgen kwam het bij mij binnen. Zomaar zonder en bewust over na te denken, FIRESTARTER, dat is wat ik ben. Het startpunt van een vuurtje wat ervoor zorgt dat jij ervoor kiest om goed voor jezelf te zorgen. Om voor jezelf te kiezen als ondernemende vrouw. Om tegen de gebaande paden in te gaan en te doen wat jou blij maakt. Of een ander het er mee eens is of niet, het fijn vindt of niet. Wees de activist voor jezelf. Ik daag je uit om het vuurtje aan te steken.

Ik bel mijn man, die met de hond uit is. Ik vertel het hem en hij zegt: 'ja, dit voelt als jij. Dit is wat ik bedoelde. Hoe voelt je buik?': vraagt hij. Ik zeg: 'kriebelig'. 'Dat is een goed teken. Je hebt zelfs een eigen liedje': grapt hij. Dus nee, geen counselor. Het zal voor velen werken, niet voor mij, maar Firestarter. Dat is wat ik ben, waar ik voor sta, wat goed voelt in mijn buik. Mijn lief kent mij heel erg goed. Wat fijn is, maar soms ook akelig irritant ;D.

Hartegroet, Rilana

Date

27 September 2018

Tags

naturalhappiness, naturalbizz, bizzandlife, fempreneur, happyondernemer, happylife, selflover, zzper, firestarter
© 2018 Rilana Altena

Please publish modules in offcanvas position.